HTTT eli Hyvän Tulevaisuuden Toivon Tähti Inarin kunnan nuorisosihteeri Seppo Körkkö ideoi kunniamerkin nuorille.

TEKSTI: EEVI KINNUNEN

Uusi Inari vieraili Inarin viestintäpajalla lokakuussa.

Uusi Inari vieraili Inarin viestintäpajalla lokakuussa. Seppo Körkkö esitteli viestintäpajan toimintaa. Kuva: Anna-Sofia Nieminen

Inarin kunnan nuorisosihteeri Seppo Körkkö on palkittu mies. Körkölle myönnettiin tällä viikolla Suomen Leijonan ansioristi. Hän sai tiedon tunnustuksesta tietenkin kunnan viestintäpajassa.

Olo oli epäuskoinen ja hyvä, kun Kalevan verkkolehden kunniamerkkilistausta lukeneet pajalaiset alkoivat onnitella.

”En oikein kerennyt edes tajuta sitä, kun minulla oli vielä mukamas jonnekin kiire. Sanoin, että kertokaa nyt minullekin, miksi te minua onnittelette.”

Jos Körkkö saisi keksiä kunniamerkin, se olisi HTTT. Hyvän Tulevaisuuden Toivon Tähti. Tunnustus jaettaisiin vuosittain inarilaiselle nuorisoryhmälle tai nuorelle. Myöntöperusteena olisi se, että on elämässä hyvällä tiellä.

Tänä vuonna kunniamerkin voisi antaa esimerkiksi inarilaissyntyiselle, 24-vuotiaalle Mikkel Näkkäläjärvelle, joka valittiin Suomen YK-nuorisodelegaatiksi.

”Ei katsottaisi ajassa taaksepäin, vaikka sekin on komeaa. Vaan olisi tällainen kunniamerkki, joka olisi kannustin aikajanalla eteenpäin.”

Itsenäisyyspäivää Körkkö viettää Inarin kunnan itsenäisyysjuhlassa, saunassa ja Linnan juhlien ääressä.

Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee, Seppo Körkkö?

”Hyvää pohjaa ponnistella kohti tulevia haasteita. Tämä on liian pitkä juttu. Koska pohja pitää sisällään koko historian. Ja tulevat haasteetkin on ihan liian pitkä juttu.”

”Mie en osaa tiivistää.”

Share
Pop up -paikallislehti