Joukkovoimalla journalismia Anna-Sofia Nieminen kirjoittaa bloggauksessaan joukkorahoituksesta.

Projektimme on epäseksikäs. Haluamme uudistaa paikallisjournalismia ja saada ihmiset innostumaan siitä taas. Olemme ylpeitä projektistamme.

Me koemme, että paikallisjournalismi on äärimmäisen tärkeää. Siinä kerrotaan asioista, jotka vaikuttavat kaikkien jokapäiväiseen elämään. Joukkorahoitus on ensimmäinen tapa testata, kuinka innostuneita muut ovat paikallisjournalismista.

On ollut ilo huomata, että aika moni on.

Todennäköisesti moni kaipaa sitä, että juuri hänen kotipaikastaan tehdään huolellisia reportaaseja ja uutisia. Inarista on kantautunut korviimme tervetulotoivotuksia. Se on ollut tärkeää, samoin kuin joka ikinen Uudesta Inarista kertova twiitti, Facebook-tykkäys tai kaverille vinkkaus. Niin kuin vaikka nämä:

Kampanjointi on osoittanut, että villeillekin ideoille on kysyntää. Se on luonut uskoa siihen, että ihmiset uskaltavat heittäytyä. Tähän mennessä 145 tsemppaajaamme on ryhtynyt sanoista tekoihin ja tukenut projektiamme rahallisesti.

Se on kannustanut meitäkin heittäytymään kampanjointiin täysillä. Olemme muun muassa pyytäneet Inarin nuorisosihteeriä ideoimaan kunniamerkin nuorille ja kirjoittaneet sadun Potteri-porosta. Joka aamu muutamme saadun rahoituksen kilometreiksi, eli siirrämme kuvitteellista Volvoa kartalla lähemmäs Inaria.

Moni on luullut julkaisumme perusteella meidän olevan jo Inarissa. Sinne emme kuitenkaan vielä ole päässeet.

Joukkorahoituskampanjaamme on nyt takana kolme viikkoa ja edessä saman verran. Rahallisesti olemme saaneet kasaan vähän päälle puolet siitä summasta, jonka turvin voimme lähteä helmi–maaliskuussa Inariin. Lähes saman verran siis tarvitaan vielä lisää.

Joukkorahoituksen voima piilee sen yksinkertaisessa ideassa: kuka tahansa voi tukea pienellä summalla projektia, jonka soisi toteutuvan. Rahaa vastaan saa julkista kiitosta ja jotain konkreettista, kuten lehden tilauksen tai valokuvavedoksen. Tärkeintä lienee kuitenkin hyvä mieli siitä, että on ollut mukana synnyttämässä uutta projektia. Ajatus siitä, että ilman minua koko projekti ei ehkä olisi toteutunut.

Jos haluat, että me pääsemme lähtemään Inariin, mene Mesenaattiin kampanjasivullemme ja osta sieltä jotain kivaa. Haasta myös kaverisi mukaan!

Anna-Sofia Nieminentoimittaja040 5757644anna-sofia.nieminen(ät)uusiinari.comLinkedIn

Anna-Sofia Nieminen
Twitter: @SofiaNieminen
anna-sofia.nieminen(ät)uusiinari.com

Share
Pop up -paikallislehti